Op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor De Ark

Logeerhuis De Ark mag zich verheugen in een groot aantal trouwe vrijwilligers die zich bezig houden met allerlei zaken die nodig zijn om het logeren in goede banen te leiden. Veel vrijwilligers zijn al vanaf het eerste uur betrokken bij De Ark en draaien dus al bijna 12,5 jaar mee. We zijn dankbaar voor zoveel betrokkenheid bij het werk van De Ark. Maar er is altijd een natuurlijk verloop. Sommige vrijwilligers gaan stoppen vanwege hun leeftijd of om gezondheidsredenen.

Daarom kan het vrijwilligersbestand altijd wel enige aanvulling gebruiken. We zijn vooral op zoek naar ‘zorgvrijwilligers’, dat zijn vrijwilligers die de nodige hulp kunnen bieden tijdens het logeren. Dit gebeurt voornamelijk in de weekends, maar er zijn plannen om m.i.v. 2016 ook te starten met logeren door de week, als voorbereiding op zelfstandig wonen. Ook daarvoor zijn vrijwilligers nodig.

Heb je affiniteit met anders begaafden en heb je mogelijkheid om je in te zetten voor hen én voor hun ouders, neem dan contact op met Els van Eck, manager bij Eddee Samen (els@eddee.nl) of met Peter van Wijngaarden, voorzitter van De Ark (peter.v.wijngaarden48@kpnmail.nl). Als je je op een andere manier wilt inzetten voor De Ark kun je contact opnemen met Lea Rietveld, secretaris van de Ark (lrietveld@stichtingdeark.nl). Op verzoek is een functieomschrijving beschikbaar. Volg je een opleiding in de gehandicaptenzorg? Met ingang van de zomer 2016 bieden wij ook de mogelijkheid om bij ons je stage te komen lopen. Heb je hier interesse in, vraag ons naar de mogelijkheden. Meestal is er ook plaats voor een maatschappelijke stagiair(e).